Trendek

A 2020-as év színe az időtlen és elegáns….

A színeknek kiemelkedő szerepe van az életünkben.

Kutatások szerint a minket körülvevő színek befolyásolják a hangulatunkat és viselkedésünket, le tudják csillapítani az elménket vagy épp energetizálnak. Hatnak a hangulatunkra, egészségünkre és a boldogságunkra is.

A Pantone 2000 óta minden év decemberében kiválasztja a következő év színét, ami meghatározó a divat, a lakberendezés és a művészet számára. Az év színének kiválasztási folyamata átgondolt mérlegelést és trend elemzést igényel.

Az idei év választása 180 fokos fordulatot jelent a színskálán a tavalyi vibráló, életvidám korallhoz képest.

Ezt választották 2020 színének:

Kép forrása: pantone.com

Az adott színt egyébként aszerint választják ki, hogy épp mi zajlik a globális kultúránkban. Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója szerint ez az árnyalat  ” A hatalmas és végtelen esti égboltra emlékeztet , és arra ösztönöz minket, hogy a nyilvánvaló mögé nézzünk ” “békét és nyugalmat ad az emberi szellem számára” Az embereket, pedig mindig is csodálattal és fürkésző kíváncsisággal töltötte el a végtelennek tűnő világűr a felfedezése.

A kék szín békét és nyugalmat áraszt, nyugtató kémiai anyagok termelését indítja el testünkben. Növeli a munka hatékonyságát, támogatja az intuíciót, viszont túlzott használata szomorúvá, magányossá, zárkózottá, felénkké tehet.

A kéket szerető emberek kiegyensúlyozottak, komolyak, őszinte kinyilatkozásokat tesznek emberi kapcsolataikban. Jó tanulási képességekel, élénk képzelőerővel, jó ítélőképességel rendelkeznek.

Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot, a kommunikációt és kapcsolatokat.

Az idei év színe nagyszerűen kombinálható más népszerű színekkel,így otthonunk színvilágába is könnyedén beilleszthetjük, akár egy nagyobb felületet szeretnénk kiemelni vele akár csak kiegészítőként használjuk.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.